Γύρο απο το νησί

Σε απόσταση 13 χιλιομέτρων βρίσκεται ο Λιμένας (Πόλη της Θάσου). Αυτή η ζωντανή πόλη, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, προσφέρει στους επισκέπτες πολλές δραστηριότητες και μεγάλες παραλίες. Στην αρχαιότητα, ο Λιμένας, ήταν μια σημαντική πόλη και το κέντρο του εμπορίου όχι μόνο για τους Θάσιους. Αυτό το ένδοξο παρελθόν φαίνεται από τα αρχαία ερείπια, όπως το μαγευτικό υπαίθριο θέατρο και την αρχαία αγορά, την «Ακρόπολη» στο πίσω μέρος του Λιμένα. Το Αρχαιολογικό Μουσείο προσφέρει είναι οργανωμένο και μπορείτε να το επισκεφθείτε εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πλούσιο παρελθόν της Θάσου. Το αρχαίο θέατρο του Λιμένα φιλοξενεί επίσης μερικές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις και συναυλίες του Φεστιβάλ Φιλίππων-Θάσου, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός στη Βόρεια Ελλάδα, που λαμβάνει χώρα στην περιοχή κάθε καλοκαίρι. Τέλος, στο Λιμένα θα βρείτε το κεντρικό λιμάνι στο νησί με τακτικά δρομολόγια ferry boat για Κεραμωτή.

Το δεύτερο λιμάνι του νησιού είναι η Σκάλα Πρίνου, 28 χλμ. από τη Σκάλα Ποταμιάς. Τα πλοία από εδώ δίνουν απευθείας σύνδεση με την πανέμορφη πόλη της Καβάλας.

Μπορείτε να σβήσετε την πνευματική και θρησκευτική σας δίψα σας σε μία από τις πολυάριθμες εκκλησίες και τα υπέροχα μοναστήρια που θα βρείτε σε όλη τη Θάσο - πιο αξιοσημείωτη είναι η Μονή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ που βρίσκεται 24 χιλιόμετρα στα νότια της Σκάλας Ποταμιάς. Το μοναστήρι είναι χτισμένο σε ένα βράχο με θέα τον απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.

Δεν έχουμε αναφερθεί ακόμη και σε μερικά από τα άλλα χωριά όπως το Καζαβήτη, η Καλλιράχη, ο Σωτήρας, οι Μαριές, τα Λιμενάρια, ο Ποτός, η Αστρίς, η Αλυκή ή ο Θεολόγος - Θα σας αφήσουμε να τα ανακαλύψετε μόνοι σας! Υπάρχει κάτι για όλους στη Θάσο ........